Pohanka

Pohanka. Mám takové jemné tušení, že tahle pohodová plodina je hodně podceňovaná. Bohužel to, že si ji jednou uvaříme, nedochutíme ji a v podstatě nevíme co s ní dál z ní dělá odsunutou a načatou "věc" v poličce. 

Musím popravdě říct, že ne vždy to s pohankou vyjde dobře. Tady bohužel záleží hodně na správném výběru už v obchodě. Nevim, jestli tady můžu takhle veřejně prezentovat značky, ale nejlepší a nejchutnější zkušenost mám s krabicovými verzemi pohanky od celkem známé firmy na L:). Vaříte ji jen velmi krátce, opravdu tak do minuty. Poté ji stáhnu z plotýnky a zabalím do utěrky jako knedlíky. A pak to chce čas..určitě čtvrt hoďky. Pohanka není oslizlá, sypká a zároveň příjemně křupavě oříšková. Co mám nejvíce osvědčené a co je fakt chutné jsou nakrájené pomeranče, sušený ibišek, oříšky, datlový sirup a skořice. Vytvořenou směs buďto rovnou sním nebo když se stane velmi řídký jev, že zbyde, je ideální si ji ráno přihřát v mikrovlnce a máte supr bez přidaného cukru a všemožných stabilizátorů ovocnou pohanku se skořicí;)

Jestli máte u sebe pohankovou lámanku, ideál je ji semlít na mouku nebo z ní vytvořit pohankové noky (vařená lámanka je hodně gelatinózní a nic jiného než noky, knedlíčky aj. z ní moc nejde dělat...)

Cvičení venku

Když je v létě venku krásné počasí, je škoda zůstávat zavřený v tělocvičně. Můžeme si místo toho zajít zacvičit ven a nadýchat se při cvičení čerstvého vzduchu.

Na dovolené

Cvičit power yogu můžete sami, a kdekoli. Není nutné vždy spoléhat pouze na instruktora. Proč si třeba nezacvičit na dovolené při západu slunce?

Iveta Peclinovská

Přesto ale budu moc ráda, pokud si přijdete zacvičit na moje hodiny. Můžete se těšit na přátelskou atmosféru a příjemné cvičení se zkušenou instruktorkou.